Fonksiyonel CV

23 Aralık 2021 4.629 defa okundu.
Fonksiyonel CV

Bir iş için başvuru yapıldığında sizin kişisel bilgilerinizin, başarılarınızın ve tecrübelerinizin bulunduğu belgeler CV olarak adlandırılıyor. CV, Curriculum Vitae kelime grubunun kısaltmasıdır. İngilizce bir kelime olan CV, dilimize özgeçmiş olarak çevrilmektedir. Ancak aslında tam olarak ikisi aynı belge değildir. Çoğu kişi tarafından bilinmese de CV’nin birkaç çeşidi bulunur. Fonksiyonel CV, Kronolojik CV ve Bileşik CV olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Bizim bilmeden şablon kullandığımız CV örnekleri aslında kronolojik CV çeşidine bir örnektir. Kişiler bu CV’lerde aldıkları eğitimleri ve tecrübeleri kısa kısa anlatarak karşı tarafa bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Fonksiyonel CV ise ülkemizde çok fazla kullanılmamaktadır. Bu CV çeşidinde kişiler geçmiş dönemlerde sahip oldukları işleri ve bu iş alanlarındaki uzmanlıklarını belirli kategoriler altında ayrıntılı bir şekilde açıklarlar. Bu tarzda bir CV hazırlamak için kişilerin uzun seneler profesyonel olarak çalışmış olmaları gerekmektedir. Farklı sektörlerde çalışılmış ise bu işler kategorize edilerek karşı tarafa anlatılır. Ülkemizde yalnızca bazı büyük firmalar işe alacakları uzman kişilerden bu tarzda bir CV istemektedir. Kişiler bu şekilde bir CV hazırlama işlemi gerçekleştirmek için uzun süreler çalışırken aynı zamanda farklı firmalarda da çalışmış olması gerekmektedir. Yabancı ülkelerde genellikle sıkça iş değiştiren ve bu firmalardan neden ayrıldığını açıklama gereği duyan adaylar bu şekilde bir CV kullanmaktadırlar.

Fonksiyonel CV nasıl hazırlanır sorusunuz cevabı bir açıdan oldukça kolayken diğer bir açıdan da zordur. Çünkü klasik CV’ye göre belirli bir konu hakkında bilgi verilmesi istenir. Kişilerin diğer bilgileri hakkında kafa yormalarına gerek yoktur. Ancak verilmesi gereken bilgiler az ve ayrıntılı olduğunda CV kâğıtlarını doldurmak da kolay olmaz. Bu sebeple kişiler bu tarzda bir CV hazırlarken çok dikkatli olmalıdır. 


Bu yazıyı beğendiysen
şimdi paylaş!
5

Değerlendirme

CV Hazırlama Programı ile kolay biçimde mükemmel ve profesyonel bir CV oluşturabilirsin. Boş CV şablonları arasından seçim yap ve bunları birkaç tıklamayla özelleştir.

Cv Oluştur
Cv Oluştur
Bu makaleden hoşlandınız mı? O zaman aşağıdakiler ilginizi çekebilir.
Örnek CV Formu
Örnek CV Formu

CV bilindiği üzere iş başvurusunda kendinizi işverene en iyi şekilde tanıta

Yeni mezun cv örnekleri
Yeni mezun cv örnekleri

İş hayatı başlangıçta yapacağımız tercihle şekillenir çoğu zaman. Mezun old